Debatt om en eller två hundar?!

Hittade en debatt som pågått på internet om man ska ha en eller flera hundar. Galet kul att läsa men detta va roligast! Ja håller helt o hållet med person nr 2! Varje ord är så sant så sant!

(Person nr 1)
Hej!
Den första hunden skall vara färdigtränad.
Alla olater och jobbiga beteenden kommer den första hunden att överföra på den nya. Skäller hund ett på dörren, så kommer tvåan att lära sej det på en eftermiddag.
Låna en hund av en kompis en vecka och se hur det är.
En kompis sa till mej när jag skaffade hund 2 att "du vet väl att två hundar är dubbelt jobb", och jag tänke att ja ja, so what. Men oj vad rätt hon hade... Dubbla promenader, dubbel damsugning, dubbel hundmat, dubbel hundbajs, dubbel träning, dubbel veterinär....
Har man tid och lust så visst är det kul, men man behöver tänka två gånger extra.
Jag hade förutom två hundar även två barn under fem år, och det är ABSOLUT INGET jag vill rekomendera. Dåligt samvete, ångest och stress...


(Person nr 2)
NJA!?
dubbla promenader? ta med båda så blir det samma turer som med en hund.
dubbla veternärbesök? vanliga besök så som sprutor m.m är en besöksavgift och en avgift per hund för sprutor, alltså endast EN extra sprutavgift mot vad en hund kostar, sen om det blir fler besök beror på hur friska hundar man har, har man otur kan en hund kosta det samma som 10 friska hundars liv.
det är ett vågspel, har man tur så är det enbart en extra avgift på EN vaccin-spruta om året till veterinären.

extra hundmat? visst, men hur stora dom är i mat är beroende på vilka raser det är. vill man ha 2 hundar så vet man att det gå åt mer käk, det är väl naturligt?
fler munnar att mätta.

2 hundar är INTE dubbelt arbete, en hund fäller lika väl som 2 hundar, hur mycket beror på ras. har man ex SCHNAUZER, PUDEL, eller andra raser som inte fäller päls, så är det den vanliga dammsugningen som gäller, samma som med en hund.
vanliga hundraser fäller inte konstant, i omgångar om året är det mer dammsugning än annars, men det kan avhjälpas när dom fäller.
ställ dom i duschen och börja på svalt, och sen gradvis öka temperaturen, INTE så hunden skållas. men så den dörjar flåsa, så släpper den all extrapläs på en gång, en omgång med en bra borste tar med sig den lösa pälsen närpläsen är blöt och varm i hårbotten.

klart det är mer skit att plocka upp, oxå logiskt, 2 hundar skiter mer än en.
träningen är även det logiskt, men det är något man får ta med att ha 2 hundar, men en del ser det somen bördan, andra ser det som att vara med hunden och ge den kvalitets tid.

****************************************
två hundar har alltid sällskap av annan hund, två hundar har alltid en lekkamrat, två hundar ger dubbelt av glädje och värme och dubbel kärlek tillbaka till sin ägare,
allt det man ger och gör för dom får man tusen tal tillbaka.
om man bara kan se det negativa i det så skall man inte ha två eller fler hundar. frågan är skall man ha hund över huvudtaget när man bara kan se allt det negativa med att ha en hundvän.
allt det POSETIVA som man får tillbaka från dom, är inte det LÖN FÖR MÖDAN?
en äkta djurälskare skulle nog inte se enbart det negativa i att ha två hundar.

sen det med attskälla vid dörren.
det är allmänt känt av äkta hundälskare att EN hund skäller för att vakta, två hundar skäller för att den andra skäller.
olater är dom bra på att lära sig, sen har det ingen betydelse om dom är en eller två.
olaterna har dom inte lärt sig på egen hnd, detä r vi ägare som låter dom göra olater.
så istället för att säga att hunden tigger, så skall det vara att människan som har hunden har LÄRT hunden att tigga.
en hund gör vad den blivit lärd att göra och vad vi tillåter den att göra.

Kommentarer
Postat av: Maggan

Haha den va bra. Håller med Person nr 2 till fullt! Är man en riktig hundälskare ser man inte de negativa me hund, utan allt posetivt som överväger de negativa

2009-08-27 @ 14:01:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0