Beslutsångest

Nej ja fick inget jobb, så ja skriver ett till inlägg här istället så går tiden fort!

Nu är de så här att ja har planer på att börja plugga, o ja har varit ganska säker på va ja vill göra hela tiden. Men de är två väldigt olika saker ja står o väljer mellan. De första valet ja har är att gå lärarutbildning, ja vill inte just bli lärare men ja vill jobba me yngre barn, o har kollat upp de o den bästa utbildning du kan gå för de är lärarutbildningen, eftersom den ät bredare är att gå barnskötare eller liknande, om du har lärarutbildningen i ryggen finns de så mkt mer du kan utbilda dig till! Plus att ja har ju jobbat på dagis i ca ett år efter gymnasiet, de va de roligaste ja har gjort. Så häftigt att se barnen lära sig o få va me o hjälpa de framåt i sin utveckling, man får så mkt tillbaka av ett barn plus att du får va ute o röra dig mkt o va ute i friska luften..
Sen är mitt andra val frisörutbildning, de är något ja alltid har tyckt verka roligt o något som ja tänkt göra i flera år, men aldrig kommit till skott =P Ja älskar ju själv att hålla på me färg o fromgivning o "konst" o sen har ja alltid tyckt att frisyrer o sånt varit skoj, inte bara på mig själv utan på andra. O i frisöryrket får du ju träffa mycket nytt folk o hålla på me olika saker hela dagarna, allt från klippning, till färgning till förlägning eller bara styling. Tror de skulle va as skoj!

Men nu till den stora frågan, va ska man lägga pengarna på? På ett känns de som att läraryrket är ett bra framtidsjobb, eftersom de kommer mer o mer barn o de startas fler o fler skolor, lärare är något som alltid kommer att behövas, o man kan ju utbilda sig till en massa olika saker inom läraryrket, som specialpedagog o massa sånt! Men då kan man fråga sig om man orkar vara i den höga ljudnivån som de oftast är på dagis eller i skolan? Orkar man vara motiverad till att lära ut i så många år?
Sen är de ju så att på samma sätt kommer man ju alltid att behöva frisörer, folk måste klippa sig o om man går den utbildningen ja vill gå i sånna fall (Björn Axén) så är de nästan en garanti att man får fast jobb efter utbildningen 97% av de som går utbildningen får fast jobb direkt. Men orkar man hålla på o klippa i flera år? Me tanke på axlar o händer o allt? 

Haha ja som sagt, så här kan ja hålla på o tänka i flera år, har redan suttit så här fram o tillbaka sen ja tog studenten. Därför har ja inte kommit någonstans i mina val, men nu gäller de att välja! O de är ju inte lite pengar vi pratar om, utbildningen på Björn Axén kostar ca 250.000 o då får du ditt "klippsätt" o alla grejer du behöver i de priset, o utildningen är 2 år, men andra året praktiserar du fast med lön. Folk tappar hakan när de får höra va utbildningen kostar.
Men lärarutbildningen är inte bllig den heller då handlar de om fullt studielån i 3 år... O då hamnar vi på samma kostnad där me =P haha
  

Ja får nog fundera lite till. Va tycker du låter skoj? Några tips o förslag?

Kommentarer
Postat av: Vikkan

Hej!

Brukar läsa din blogg varje dag, men har aldirg skrivigt ett inlägg så jag tänkte att nu slår ja till!



Jag har erfarenhet av båda jobben, ja har gått barn och fritid på gymnasiet och sedan jobbat i 3 år me barn både skola och dagis. Sen för 4 år sen bestämde ja mig för att ja skulle gå frisör utbildningen, och gick den du pratar om (Björn Axén) och nu jobbar jag på en jätte bra salong inne i Sthlm stad och jag säger de, har har aldrig tyckt de varit tråkigt att gå till jobbet eller liknande. De är värt var enda krona! Go for IT! Mycket roligare än barn! Och ja menar vadå, barnfrisör kan man också bli! Ha de!

2009-06-16 @ 14:03:10
Postat av: Anna

Lätt frisör! Lärare kan du bli när du är äldre o har mer livserfarenhet! Dagis kan ja förstå, men frisör, de är ju du i ett nötskal gumman!

klart att de är mkt pengar men de jobbar du snabbt ihop!

2009-06-16 @ 15:46:05
Postat av: Anonym

Lärarutbildning mot yngre barn är numera fyra år, men jag tycker du ska satsa på det. Du kan bli så mycket mer än bara lärare: forskare, fritidspedagog, speciallärare, studievägledare etc.

2009-06-16 @ 18:35:04
Postat av: Stina

Gumman tänk så här, ja frisör kan väl va jätte skoj, men hur ska du komma längre i utvecklingen? De är ju precis som den annonyma människan skriver, du kan bli så mkt mer me lärabakgrund.. Frisör då är du bara frisör på olika nyvåer o så kan du få me makeup o sånt men nej.. Du har ju alltid älskat barn, då är de klart du ska jobba me de också!

2009-06-17 @ 13:50:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0