Irriterad..

Sitter på jobbet o lyssnar på radion, då är de intervju me en kvinna, de pratar om våldtäkter o hon sitter o säger att de tjejer som blir våldtagna får skylla sig själva. Hur tänkte hon då? Vi började diskutera här på jobbet o ja kan inte fatta att vissa människor tänker som de gör?

Jag blir väldigt irriterad över hur tankarna går hos vissa människor när det kommer till våldtäkter. Att tjejer helt enkelt får skylla sig själva om de är utmanande, om de är fulla eller om de helt enkelt kanske stöter på en kille. Vissa anser att tjejer ska vara sparsamma med hur mycket hud man visar, för att undvika våldtäkter. Man lägger skulden på tjejen trots att det är ett brott, de som killen gör. Bara för att en tjej klär sig på vissa sätt är de okej att misshandla och våldta henne? Förstör hennes liv? Försvåra hennes framtida förhållanden?

Dessutom målar man upp killar som vandrande kåtbockar med ett enda syfte; att hitta ett hål. Ser de lite tuttar så kan de inte begränsa sig längre. Då är de tydligen OK att gå ut o leta efter en tjej att avreagera sig på?!
Jag tror knappast att alla vanliga män vill bli förknippade med något sådant. En normal kille våldtar inte. Oavsett vad tjejen har på sig. En normal kille avbryter ett samlag om tjejen efter halva tiden får ont eller inte längre vill, hur kåt han än är. Hur kan man då påstå att det ligger i killars natur att inte kunna låta bli att  våldta bara för de är utmanande? Det är inte normalt. Ingen har rätt att ta del av någon annans kropp mot dens vilja. Punkt!


Tänk er att: hon inte hade blivit våldtagen om hon hade mer kläder på sig. Han våldtog endast henne för hon ju hade "lovat" sex, men sedan drog sig ur. De kanske va så att hon faktiskt hade sluppit allt det där om hon bara hade varit nykter, nunneklädd och inte hånglat. Det är likväl en våldtäkt!

Tänk er en helt annan situation: Tänk er en gammal dam som går med flera tusen kronor i kontanter i sin lilla väska på rullatorn, hem en fredagskväll genom en förort med ytterst dåligt rykte. Det är kanske inte så smart. Knappast vad man rekommenderar äldre damer att göra. Hon blir, mycket riktigt, rånad den kvällen av ett ungdomsgäng. Men hon hade ju gjort precis så som man inte ska göra för att undvika brott, hon hade rört sig i skumma områden och hon hade mycket kontanter på sig. Innebär det att det inte längre var ett rån, utan helt enkelt en gåva från hennes sida, eftersom hon gick där frivilligt men visste riskerna?!?


Man tror att det är ett skämt, en överdrift att riktiga poliser, åklagare och domare faktiskt utreder på det här viset så fort det kommer till våldtäkter. Men det är faktiskt precis så det är. Helt jävla sjukt.

Oj va argt detta inlägg blev! Men de är sanningen.. tyvärr. Ja hoppas o hoppas att ingen i min närhet ska utsättas för något sånt här hemskt. De går nog inte att föreställa sig hur de är o hur man mår efter något sånt, hemskt!
Va försiktiga där ute!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0