Pinsamma fans!

Va fan är problemet me vissa Djurgårdsfans? Varför ska ni efter allt ni redan gjort gå o slå ner folk i asyriska? Ni vann ju för fan?! Va hade de gjort er? Fattar ni inte att de bara förstör segerglädjen som blev? Jävla idioter! Hoppas ni åker dit så de bara sjunger om de! Fy fan. Snacka om att inte ha riktiga supportrar... De är ju som att någon av gnagets fans skulle sprungit in o slagit ner en IFK:are när vi tog GULD? Hur snyggt är de då? Äckel människor! 

Stockholms Stadion i går kväll:

Djurgården lyckas mot alla odds göra tre mål och hålla sig kvar i allsvenskan och hemmapublikens jubel vet inga gränser. Men glädjen byts ut mot skandalscener då supportrar stormar planen och fyra Assyriska-spelare får ta emot slag i tumultet.

– Man behöver inte vara raketforskare för att förstå att vi känner oss beklämda i dag. Det som har hänt fick inte hända men det gjorde det ändå och det är så trist och tråkigt. Inget våld är någonsin logiskt men det känns än mindre logiskt när det sker efter en vinst, säger Mats Jonsson, Djurgårdens evenemangsansvarige.

Hos Assyriska känner man ett obehag efter gårdagens händelse.
– Det här är ett stort bakslag för svensk fotboll. Vi känner oss frågande över hur det ser ut med säkerhetsarrangemangen. Vår ledning som satt på Djurgårdens sida fick mynt och saker kastade över sig redan från matchstart, säger Robil Haidari, marknadschef på Assyriska.

Redan i går började Djurgårdens ledning att se igenom bilderna från matchen för att försöka identifiera de som attackerade spelarna. Som arrangör riskerar de nu att dömas till böter på en halv miljon kronor, men de kan, om de lyckas identifiera bråkmakarna, endast stänga av dem i 24 månader.
– Det är klart att vi som arrangörer har ett ansvar och det ansvaret kan vi aldrig frånsäga oss. Men även individens ansvar måste belysas. Vissa har definitivt gått över gränserna och de borde få en kännbar konsekvens, säger Mats Jonsson.

Livstidsavstängning?
– Absolut. Det här är fullständigt oacceptabelt. Har man gått så långt som de gjorde i går har man markerat att man inte är där för att uppleva fotbollen som den bör upplevas. Fotbollsförbundet måste se över möjligheterna att stävja det eskalerande fotbollsvåldet.
– Det kanske även är dags att ta i hårdare på riksdagsnivå. Det som sker på en arena är ju inte exkluderat från svensk lag och bör inte accepteras mer än någon annan form av misshandel.

taget från aftonbladet.se

Håller med till 120% hur fan kan de få göra så? O sen bara fortsätta som inget har hänt. De är väl ingen skillnad på att skada folk på en fotbollsarena eller ute på stan?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0