Tydligen pinsamma spelare i Djurgården oxå

PINSAMMA DJURGÅRDEN, FÖR NI ÄR PINSAMMA DJURGÅRDEN, PINSAMMA DJUUURGÅRDEN!

Hatet fortsätter spira inom den svenska toppfotbollen.
Flera gånger under året har det diskuterats om att klubbar och spelare inte vill ta öppet avstånd från från våldsamma fans, och nu lär diskussionen – tyvärr – blossas till liv igen.

Djurgårdsbacken Jan Tauer, 26, en av gårdagens målskyttar och dif-hjältar, lade nämligen ut ett filmklipp på sin blogg på sajten Nyheter 24 i går kväll med rubriken "haha". På filmklippet hör man hur Djurgårdsspelare sjunger en sång som... ja, inte handlar om kärlek, i alla fall.

"Allmänna idrottsklubben horungar, vi ska hugga er, och det vet ni om... för vi är djurgårdsgrabbar..." skrålar de i sitt lyckorus, och i kommentarerna under inlägget lever nu en hätsk debatt mellan supportrar med olika klubbsympatier.

– Alla spelarna var tvungna att åka med bussen till Kaknäs. Men det är dåligt omdöme av oss, och det är dåligt omdöme av (Jan) Tauer. Det där ska inte läggas ut på någon blogg, säger DIF-kaptenen Markus Johannesson till Sportbladet.

Varför väljer man att sjunga den typen av sånger när man precis klarat sig kvar i allsvenskan?
– Det enda jag vill kommentera är att vi tar avstånd från alla typer av våld.

Men sången är ju inte direkt en fredsgest?
– Vi tar självklart avstånd från våld. Det är allt jag vill kommentera, säger Johannesson.

När Sportbladet når klubbens ordförande Per Darnell sitter han och väntar på ett flyg ner till Fotbollsgalan i Malmö. Darnell har inte hunnit se klippet än, men blir omedelbart upprörd.
– Fy fan! Det är så dumt... Det känns inte bra att det blir ett sånt här fokus. Spelarna vet om att de inte ska göra den typen av uttalanden på en blogg. Det ska handla om idrotten, och det här är ett klart snedsteg, säger Darnell.

Det är inte första gången Tauer är i blickfånget.
– Nej, vi har tagit Tauer i örat förut, och det är klart som fan att det kommer bli efterspel på det här! Det är underbart när människor älskar Djurgården, men man får inte hata andra. Där går gränsen, säger Darnell.

 
Taget från Aftonbladet 
Tyvärr, men om spelarna i ett lag inte kan hålla högre standard, va tror de då att supportrarna ska göra? Pinsamt Djurgården. Trodde o hoppasdes i alla fall att spelarna hade mer vätt i huvudet än fansen, men oj så fel ja hade!


 

 


Kommentarer
Postat av: Gurra

PINSAMMA DJURGÅRDEN, FÖR NI ÄR PINSAMMA DJURGÅRDEN, PINSAMMA DJUUUUUUURGÅRDEN!



Om inte spelarna kan fira me stil kan de inte kräva speciellt mkt mer av supportrarna..

2009-11-09 @ 13:23:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0