09.10.20

Igår åkte Kim uppåt i landet me jobbet, vet faktist inte va han ska göra där men i alla fall. Han ringde när han va lite utanför Rättvik o berättade att han precis sett en hemsk olycka, eller han såg inte själva olyckan han kom precis efter. De va två bilar som hade frontat o i den ena bilen satt de två äldre, en farbror o en tant, ingen svara på tilltal eller rörde sig o de satt tydligen riktigt illa i bilen... I den andra bilen va de tre personer, föraren verkade Ok han försökte ta sig ur bilen o de andra två satt fast ganska bra där me. Kim åkte vidare efter att räddningstjänsten kommit. Läste om olyckan nu på nätet, farbror o tanten dog antagligen direkt vid krocken o tyvärr så avled en i den andra bilen oxå, en kvinna. De andra två vårdas fortfarande på sjukhus så de mådde nog inte så bra som de såg ut igår =(

Totalt tre personer har omkommit efter en trafikolycka i Dalarna tidigare i dag. Tre personer fördes till sjukhus med allvarliga skador efter olyckan. En av dem var en 80-årig kvinna som dog på sjukhuset.
Ett äldre par omkom direkt vid den kraftiga frontalkrocken.
Olyckan inträffade på riksväg 70 mellan Rättvik och Vikarbyn i Dalarna vid 15.30-tiden i dag.
Det äldre paret hade inte en chans när deras bil frontalkrockade med den andra bilen. Fronten på bilen var helt intryckt och kvinnan och mannen klämdes ihjäl.
– Motorn var helt intryckt mot instrumentbrädan. Det var en enorm smäll. De hade en mellanstor bil som inte var så krocksäker, säger Jan Daniels, brandman vid räddningstjänsten i Dalarna.
I den andra bilen satt en 25-årig man, hans 61-åriga pappa och en äldre kvinna som var 25-åringens farmor. Kvinnan dog efter att hon nått sjukhuset, enligt Landstinget i Dalarna.
De klämdes fast men kunde tas loss av räddningstjänsten på plats som klippte upp bilarna. Olyckan skedde vid 15-30-tiden i dag. Efter att räddningstjänsten fått loss de skadade fördes de till Mora laserett. De övriga två vårdas med lindriga skador.
Polisen vet fortfarande inte vad som orsakade olyckan. Klart är att en bil kom över i mötande bils körfält.
– Det har varit plusgrader i länet i dag och det var inte halt på platsen, säger Yasemin Mollaoglu, vakthavande befäl vid polisen i Dalarna.
Riksväg 70 spärrades av mellan Vikarbyn och Rättvik, men trafiken släpptes på efter klockan 17.


(Taget från aftonbladet.se)




Tänk om min älskling hade kommit tidigare, då kanske de hade varit han som krockade.. Uscha! Hemska tanke!



 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0