arg o frustrerad

Jag har alltid varit imponerad på de här människorna som jobbar me djur, typ Djurpoliserna som går på Animal Planet o alla de här katthemmen som finns, o hundstall o allt sånt. De är ju helt underbart att de finns sånna människor som bryr sig om djuren så pass mkt. Men ja blir så arg o frustrerad när ja går in o kollar på www.hundstallet.se
De finns folk som har lämnat sina hundar fastknutna i stolpar o bara gått o låtit de sitta där, hundar som människor har hittat i bilar, trappuppgångar, källare, lösa ute i skogen o ingen saknar dem?! O många av hundarana som finns på hundstallet har polisen kommit dit med för att de har blivit misshandlade av sina ägare. Varför köper man en hund som man slår? Varför köper man en hund o har den bara för att kunna avreagera sig på den? Va är de för människor!?! En liten valp som bor på hundstallet just nu, fick sina öronsnibbar avklippta när hon bara va 7 veckor gammal, polisen tog hunden ifrån ägaren när den va 9 veckor gammal.. Då hade den brutna revben o en bruten tass... Hur kan man göra så mot en liten valp som inte kan försvara sig på något sätt?!

Sen alla de här människorna som köper hund o sen lägger ut hunden på blocket när de bara har haft den i någon vecka/månad?! Folk som inte tänker efter innan de skaffar hund helt enkelt... De är ju ingenting man bara skaffar, de är ett liv, någon du ska ta hand om i ca 10 år framöver. Någon som du ska mata, motionera o älska i ca 10 år framåt.. i vissa fall mkt längre! Förstår ni inte att hunden inte är någon leksak som inte ska kastas runt hos olika människor? Små valpar tyr sig till dem de är me mest när de är små, de är väl inget konstigt? Att sen behöva skiljas från den/dem personerna som den är uppväxt me kan ju få vilken hund som hällst att må dåligt! 

Va inne på blocket o skulle kolla efter en hylla när ja ser annonsen "6 månaders o 10 veckors valp säljes" o ja öppnade annonsen, där är de en liten chihuahua som är 6 månader gammal och en rottishanne på 10 veckor som de ska sälja. Men vänta nu, 10 veckor? Om de har köpt honom enligt lag så kan de inte  haft honom mer än 2 veckor?! 2 veckor hos en helt ny familj, ny början på livet o så ska han säljas igen? o Chihuahuan som säkert precis har fått sin "roll" i flocken ska oxå säljas iväg.. O de säljs pga ändrade familjeförållanden.. Helt sjukt..

Dett gäller ju självklart inte bara hundar utan alla djur. Ja förstår att i vissa fall så kan man inte lösa de på annat sätt än att sälja djuret. Självklart kan man göra misstag.. Går de åt helvete me jobbet så gör de o då kan man inte ha djuret kvar kanske. Tar ett förhållnade slut, ja då kanske de oxå kan vara svårt att få ihop de me tiden o allt som djuren kräver... Men sluta va så själviska o tänka lite på djuren oxå!  

Oj nu blev de långt men ja skulle kunna skriva hur mkt mer som helst. Tycker detta är hemskt att djuren ska må dåligt för att vi inte kan bestämma oss för hur vi ska leva o va vi vill ha i livet eller inte...

   




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0